menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z kromki chleba odkrawamy skórkę, pozostały miąższ kroimy w kostkę i smażymy na maśle, zalewamy wywarem i gotujemy. Przecieramy rozgotowany chleb przez sito, albo miksujemy, dodajemy wino i żółtka. Ubijamy mikserem lub trzepaczką, doprawiamy do smaku.

ocena:

Polewka po szlachecku

składniki

  • 2 l wywaru lub wody
  • 250 ml białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki masła
  • 4 żółtka
  • kromka chleba razowego
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z kromki chleba odkrawamy skórkę, pozostały miąższ kroimy w kostkę i smażymy na maśle, zalewamy wywarem i gotujemy. Przecieramy rozgotowany chleb przez sito, albo miksujemy, dodajemy wino i żółtka. Ubijamy mikserem lub trzepaczką, doprawiamy do smaku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję