menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondelku zagotowujemy wodę z przyprawami, gotujemy 5 minut i dodajemy wino. Chwilę podgrzewamy, po czym podajemy na stół ze świeżą słodką śmietanką. Należy pamiętać o umyciu cytryny, lub pomarańczy przed obieraniem i obierać owoc bardzo cieniutko. Tę zupę możemy również podać używając słodkiego wina. Wtedy dodajemy mniej cukru. Zupa była podawana na śniadanie i szczególnie lubiły ją panie.

ocena:

Polewka winna

składniki

  • 500 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 500 ml wody
  • kilka goździków, pół łyżeczki cynamonu
  • obrana skórka z połowy cytryny lub pomarańczy
  • 125 ml słodkiej śmietanki
  • 100 g cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondelku zagotowujemy wodę z przyprawami, gotujemy 5 minut i dodajemy wino. Chwilę podgrzewamy, po czym podajemy na stół ze świeżą słodką śmietanką. Należy pamiętać o umyciu cytryny, lub pomarańczy przed obieraniem i obierać owoc bardzo cieniutko. Tę zupę możemy również podać używając słodkiego wina. Wtedy dodajemy mniej cukru. Zupa była podawana na śniadanie i szczególnie lubiły ją panie.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję