X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Polewka z wątróbki

Składniki

  • 2 l wywaru lub wody
  • 300 g wątróbki z drobiu
  • 3 cebule
  • 4 żółtka
  • 2 kromki razowego chleba
  • 3 łyżki masła
  • tymianek, gałka muszkatołowa
  • olej do smażenia wątróbki
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wątróbkę płuczemy i kroimy w plastry lub kostkę, smażymy razem z cebulą na oleju. Mielimy, zalewamy wywarem i gotujemy. Gdy zupa się zagotuje wlewamy ją do garnka, w którym są żółtka i ubijamy trzepaczką lub mikserem, doprawiamy przyprawami i posiekaną natką pietruszki. Osobno smażymy na maśle chleb pokrojony w kostkę. Grzanki wrzucamy do zupy i zaraz podajemy.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również