menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wątróbkę płuczemy i kroimy w plastry lub kostkę, smażymy razem z cebulą na oleju. Mielimy, zalewamy wywarem i gotujemy. Gdy zupa się zagotuje wlewamy ją do garnka, w którym są żółtka i ubijamy trzepaczką lub mikserem, doprawiamy przyprawami i posiekaną natką pietruszki. Osobno smażymy na maśle chleb pokrojony w kostkę. Grzanki wrzucamy do zupy i zaraz podajemy.

ocena:

Polewka z wątróbki

składniki

  • 2 l wywaru lub wody
  • 300 g wątróbki z drobiu
  • 3 cebule
  • 4 żółtka
  • 2 kromki razowego chleba
  • 3 łyżki masła
  • tymianek, gałka muszkatołowa
  • olej do smażenia wątróbki
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wątróbkę płuczemy i kroimy w plastry lub kostkę, smażymy razem z cebulą na oleju. Mielimy, zalewamy wywarem i gotujemy. Gdy zupa się zagotuje wlewamy ją do garnka, w którym są żółtka i ubijamy trzepaczką lub mikserem, doprawiamy przyprawami i posiekaną natką pietruszki. Osobno smażymy na maśle chleb pokrojony w kostkę. Grzanki wrzucamy do zupy i zaraz podajemy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję