menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki można utłuc w moździerzu lub zmiksować w blenderze. Najlepiej aby pozostały lekkie grudki. Podajemy na podpieczonym pieczywie. Jako sos do makaronu lub sałatek. W szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce, wytrzyma około 10 dni.

ocena:

Polskie pesto

składniki

  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 100 g orzechów laskowych lub włoskich
  • 100 g startego sera Bursztyn lub innego ostrego sera
  • 2 posiekane pęczki pietruszki
  • sok z 1 cytryny
  • 2-3 posiekane ząbki czosnku
  • 4 ciabatty
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki można utłuc w moździerzu lub zmiksować w blenderze. Najlepiej aby pozostały lekkie grudki. Podajemy na podpieczonym pieczywie. Jako sos do makaronu lub sałatek. W szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce, wytrzyma około 10 dni.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję