menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Do misy miksującej włóż cebulę pokrojoną w ćwiartki i miksuj 4 s/obr 5. Następnie przesmaż na łyżce oliwy 3 min/ 120° C/ obr 1

 

2. Dodaj pomidory, wywar i gotuj 20 min/ 100°C / obr 1

 

3. Następnie dopraw do smaku i zmiksuj 1 min/obr 5

 

4. Odstaw do wystudzenia

 

5. Podawaj schłodzone z plastrem brzoskwini i listkiem bazylii

ocena:

Pomidorowy chłodnik z brzoskwinią (Thermomix)

składniki

  • 800 g pomidorów z puszki
  • 1 cebula
  • 4 połówki brzoskwiń z puszki
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 4 liście bazylii
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka tabasco,
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Do misy miksującej włóż cebulę pokrojoną w ćwiartki i miksuj 4 s/obr 5. Następnie przesmaż na łyżce oliwy 3 min/ 120° C/ obr 1

 

2. Dodaj pomidory, wywar i gotuj 20 min/ 100°C / obr 1

 

3. Następnie dopraw do smaku i zmiksuj 1 min/obr 5

 

4. Odstaw do wystudzenia

 

5. Podawaj schłodzone z plastrem brzoskwini i listkiem bazylii

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję