menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy duży garnek osolonej wody. Wrzucamy do niego opłukaną i przebraną fasolkę. Gotujemy, aż do miękkości (około 15 minut). Odcedzamy. Pomidory zalewamy wrzątkiem, następnie polewamy zimną wodą i obieramy ze skórki, Kroimy je na kawałki, dodajemy posiekany i roztarty z solą czosnek. Mieszamy. Rozgrzewamy na patelni olej lub oliwę. Wrzucamy fasolkę, a gdy się zagrzeje dodajemy pomidory z czosnkiem. Dusimy przez 20 minut. Na koniec doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem.

ocena:

Pomidory z fasolką szparagową

składniki

  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 700-800 g pomidorów
  • 8-10 ząbków czosnku
  • 50 ml oleju lub oliwy
  • sól, ew. pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy duży garnek osolonej wody. Wrzucamy do niego opłukaną i przebraną fasolkę. Gotujemy, aż do miękkości (około 15 minut). Odcedzamy. Pomidory zalewamy wrzątkiem, następnie polewamy zimną wodą i obieramy ze skórki, Kroimy je na kawałki, dodajemy posiekany i roztarty z solą czosnek. Mieszamy. Rozgrzewamy na patelni olej lub oliwę. Wrzucamy fasolkę, a gdy się zagrzeje dodajemy pomidory z czosnkiem. Dusimy przez 20 minut. Na koniec doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję