menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidora nacinamy na krzyż i przygotowujemy dla niego podstawkę z folii aluminiowej. Zioła siekamy. Pomidora układamy naciętą stroną do góry na folii i grillujemy przez 10 minut. Po 5 minutach naciętą skórkę rozchylamy i na pomidorze układamy odrobinę masła. Pomidora przyprawiamy solą, pieprzem, siekanymi ziołami. Pomidora możemy też posypać kilkoma patkami ząbku czosnku, parmezanem lub innym serem.

ocena:

Pomidory z grilla

składniki

Na 1 osobę

  • 1 duży pomidor
  • mała gałązka estragonu
  • gałązka tymianku
  • kilka listków bazylii
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidora nacinamy na krzyż i przygotowujemy dla niego podstawkę z folii aluminiowej. Zioła siekamy. Pomidora układamy naciętą stroną do góry na folii i grillujemy przez 10 minut. Po 5 minutach naciętą skórkę rozchylamy i na pomidorze układamy odrobinę masła. Pomidora przyprawiamy solą, pieprzem, siekanymi ziołami. Pomidora możemy też posypać kilkoma patkami ząbku czosnku, parmezanem lub innym serem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję