menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory myjemy, ścinamy czapeczki, wydrążamy. Wędzonkę kroimy w kostkę i smażymy na łyżeczce masła, dodajemy tarty, żółty ser oraz jaja. Robimy jajecznice. Przyprawiamy ją solą i pieprzem, ew. zieleniną. Można też w trakcie smażenia dodać miąższ wydrążony z pomidorów. Jajecznicą napełniamy pomidory i wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 20 minut.

ocena:

Pomidory z jajecznicą

składniki

  • 1 kg pomidorów
  • 8 jajek
  • 100 g wędzonki – ogonówki
  • sól, pieprz
  • ew. 100 g tartego, żółtego sera

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory myjemy, ścinamy czapeczki, wydrążamy. Wędzonkę kroimy w kostkę i smażymy na łyżeczce masła, dodajemy tarty, żółty ser oraz jaja. Robimy jajecznice. Przyprawiamy ją solą i pieprzem, ew. zieleniną. Można też w trakcie smażenia dodać miąższ wydrążony z pomidorów. Jajecznicą napełniamy pomidory i wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 20 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję