menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do rondla wlewamy wino, wódkę, wsypujemy cukier i skórkę z cytryny lub pomarańczy. Jaja ubijamy i dodajemy je do płynów. Wstawiamy rondel do garnka z gorącą wodą i ubijamy wszystkie składniki, aż poncz zgęstnieje. Wtedy rondel wyjmujemy i odstawiamy do ostudzenia. Rozlewamy do pucharków.

ocena:

Poncz jajeczny

składniki

  • 750 ml półwytrawnego lub półsłodkiego wina
  • 250 ml wódki
  • 8 jajek
  • 70 g cukru
  • 2 łyżki skórki otartej z cytryny lub pomarańczy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do rondla wlewamy wino, wódkę, wsypujemy cukier i skórkę z cytryny lub pomarańczy. Jaja ubijamy i dodajemy je do płynów. Wstawiamy rondel do garnka z gorącą wodą i ubijamy wszystkie składniki, aż poncz zgęstnieje. Wtedy rondel wyjmujemy i odstawiamy do ostudzenia. Rozlewamy do pucharków.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję