menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do pucharków nalewamy wino (do 1/3 wysokości). Układamy na powierzchni 2-3 gałki lodów, zalewamy arakiem i podpalamy. Oczywiście przed zapaleniem możemy pucharek udekorować świeżymi owocami, listkami mięty lub konfiturą. Jak Państwo widzą jest to napój „mieszany”, gdyż wino i lody są chłodnymi elementami i w zasadzie trudno uznać ten napój za gorący, ale uznałem, że jeśli przez chwilę jest płonący, to należy żartobliwie zaliczyć go do tej właśnie kategorii napojów.

ocena:

Poncz płonący

składniki

  • 1-1,5 kg lodów owocowych
  • 750 ml białego wina
  • 200 ml araku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do pucharków nalewamy wino (do 1/3 wysokości). Układamy na powierzchni 2-3 gałki lodów, zalewamy arakiem i podpalamy. Oczywiście przed zapaleniem możemy pucharek udekorować świeżymi owocami, listkami mięty lub konfiturą. Jak Państwo widzą jest to napój „mieszany”, gdyż wino i lody są chłodnymi elementami i w zasadzie trudno uznać ten napój za gorący, ale uznałem, że jeśli przez chwilę jest płonący, to należy żartobliwie zaliczyć go do tej właśnie kategorii napojów.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję