menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W naczyniu zagotowujemy piwo z cukrem. Dodajemy cukier waniliowy i zestawiamy z ognia. Po przestudzeniu dolewamy spirytus. Po całkowitym wystudzeniu przelewamy do butelek i szczelnie zamykamy. Odstawiamy do spiżarni i fundujemy sobie „w tym temacie” roczną sklerozę. Jeśli po roku w butelce wytrąci się osad, zlewamy klarowną część nalewki do czystych butelek, a osad filtrujemy przez bibułkę. Delektujemy się smakiem, który przekonuje nas, że warto było czekać.

ocena:

Porterówka

składniki

  • 750 ml piwa porter
  • 300 ml spirytusu
  • cukier
  • 7 g cukru waniliowego

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W naczyniu zagotowujemy piwo z cukrem. Dodajemy cukier waniliowy i zestawiamy z ognia. Po przestudzeniu dolewamy spirytus. Po całkowitym wystudzeniu przelewamy do butelek i szczelnie zamykamy. Odstawiamy do spiżarni i fundujemy sobie „w tym temacie” roczną sklerozę. Jeśli po roku w butelce wytrąci się osad, zlewamy klarowną część nalewki do czystych butelek, a osad filtrujemy przez bibułkę. Delektujemy się smakiem, który przekonuje nas, że warto było czekać.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję