menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotowane mięso kroimy w drobną kostkę. Obraną cebulę kroimy w cienkie talarki i smażymy na maśle na jasnozłoty kolor, dodajemy resztę masła, mięso, koncentrat pomidorowy, posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek, solimy i pieprzymy, mieszamy i dusimy bez przykrycia około 10 minut. Przykrywamy i dusimy jeszcze około 5 minut. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojone w talarki korniszony i ocet winny, mieszamy i zagotowujemy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Jest to danie, które pozwala wykorzystać resztki gotowanego mięsa z rosołu lub wywaru na inną zupę.

ocena:

Potrawka z gotowanej wołowiny

składniki

  • 600 g gotowanej wołowiny
  • 4 cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 5 korniszonów
  • natka pietruszki
  • 50 g masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotowane mięso kroimy w drobną kostkę. Obraną cebulę kroimy w cienkie talarki i smażymy na maśle na jasnozłoty kolor, dodajemy resztę masła, mięso, koncentrat pomidorowy, posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek, solimy i pieprzymy, mieszamy i dusimy bez przykrycia około 10 minut. Przykrywamy i dusimy jeszcze około 5 minut. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojone w talarki korniszony i ocet winny, mieszamy i zagotowujemy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Jest to danie, które pozwala wykorzystać resztki gotowanego mięsa z rosołu lub wywaru na inną zupę.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję