menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do 250°C. Drożdże rozpuść w 50 ml ciepłej wody. Wymieszaj pozostałe składniki, oprócz sody . Zagnieć ręcznie lub robotem, aż będzie elastyczne i gładkie. Przełóż do miski i odstaw do wyrośnięcia, około 30 minut. W rondelku zagotuj 1 l wody z sodą oczyszczoną. Podziel ciasto, na 10-12 części. Uformuj z każdego kawałka, wałek jak na leniwe. Możesz uformować precle dowolnie: okrągłe lub splecione. Umieścić precle w wodzie przez 15 sekund. Połóż na blaszkę ,wyłożoną papierem do pieczenia. Oprósz grubą solą, można posmarować rozmąconym jajkiem. Piecz przez 8-10 minut, aż precel nabierze ciemno złotego koloru .

ocena:

Precle

składniki

-1 opakowanie suchych drożdży
-300 ml ciepłej wody
-1/3 szklanki brązowego cukru
-5 szklanek mąki
-2 opakowania sody oczyszczonej

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do 250°C. Drożdże rozpuść w 50 ml ciepłej wody. Wymieszaj pozostałe składniki, oprócz sody . Zagnieć ręcznie lub robotem, aż będzie elastyczne i gładkie. Przełóż do miski i odstaw do wyrośnięcia, około 30 minut. W rondelku zagotuj 1 l wody z sodą oczyszczoną. Podziel ciasto, na 10-12 części. Uformuj z każdego kawałka, wałek jak na leniwe. Możesz uformować precle dowolnie: okrągłe lub splecione. Umieścić precle w wodzie przez 15 sekund. Połóż na blaszkę ,wyłożoną papierem do pieczenia. Oprósz grubą solą, można posmarować rozmąconym jajkiem. Piecz przez 8-10 minut, aż precel nabierze ciemno złotego koloru .

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję