menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Margarynę roztopić, dodać mleko, cukier, kakao całość zagotować i ostudzić. Do zimnej masy dodać stopniowo mąkę, żółtka, proszek do pieczenia oraz ubitą z pozostałych białek pianę. Wymieszać. Upiec. Temp.180ºC. Po upieczeniu można polać polewą lub przełożyć powidłem, masą, marmoladą jak kto woli.

ocena:

Prosty murzynek

składniki

  • 25 dag margaryny
  • 1,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki mleka
  • 3 łyżki kakao
  • 2 szklanki mąki
  • 4 jaja
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Margarynę roztopić, dodać mleko, cukier, kakao całość zagotować i ostudzić. Do zimnej masy dodać stopniowo mąkę, żółtka, proszek do pieczenia oraz ubitą z pozostałych białek pianę. Wymieszać. Upiec. Temp.180ºC. Po upieczeniu można polać polewą lub przełożyć powidłem, masą, marmoladą jak kto woli.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję