menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieszamy ze sobą składniki marynaty. Filety z pstrąga płuczemy, osączamy i w szklanym naczyniu zalewamy marynatą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny. Następnie filety osączamy, kroimy na mniejsze kawałki. Bryndzę ucieramy ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy drobno posiekany szczypiorek lub drobno pokrojoną cebulkę. Mieszamy. Jabłka myjemy, kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plasterki. Podajemy w małych miseczkach lub na talerzykach. Układamy kilka kawałków pstrąga, obok „pierzynką” z bryndzy i ozdabiamy cieniutkimi plasterkami jabłka.

ocena:

Pstrąg marynowany

składniki

-1 kg filetów z pstrąga
-350 g bryndzy
-100 ml śmietany 18%
-pęczek szczypiorku
-2 zielone kwaśne jabłka
-sól, świeżo zmielony pieprz
Marynata
-1 l soku jabłkowego
-50 ml calvadosu
-125 ml octu białego winnego
-2 łyżki miodu
-sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieszamy ze sobą składniki marynaty. Filety z pstrąga płuczemy, osączamy i w szklanym naczyniu zalewamy marynatą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny. Następnie filety osączamy, kroimy na mniejsze kawałki. Bryndzę ucieramy ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy drobno posiekany szczypiorek lub drobno pokrojoną cebulkę. Mieszamy. Jabłka myjemy, kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plasterki. Podajemy w małych miseczkach lub na talerzykach. Układamy kilka kawałków pstrąga, obok „pierzynką” z bryndzy i ozdabiamy cieniutkimi plasterkami jabłka.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję