menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pstrągi skropić sokiem z cytryny,posolić,popieprzyć,pozostawić na pół godziny.Jajka,mąkę,śmietanę i wino zmiksować.Ryby zanurzać w powstałym cieście i kłaść na rozgrzany na patelni tłuszcz. Smaż aż ryby będą złociste. Usmażone pstrągi podawać z białym pieczywem.

ocena:

Pstrąg w cieście

składniki

  • 3 pstrągi
  • 2 jajka
  • 10 dag mąki
  • 100 ml śmietany
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz
  • cytryna
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pstrągi skropić sokiem z cytryny,posolić,popieprzyć,pozostawić na pół godziny.Jajka,mąkę,śmietanę i wino zmiksować.Ryby zanurzać w powstałym cieście i kłaść na rozgrzany na patelni tłuszcz. Smaż aż ryby będą złociste. Usmażone pstrągi podawać z białym pieczywem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję