menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pstrągi lekko skrop sokiem z cytryny i natrzyj posiekanym koperkiem. Do brzucha ryb włóż po gałązce rozmarynu i ząbku czosnku. Pstrąga obtocz w mące. Smażyć na oleju około po 5 minut z każdej strony. Usmażoną rybę przełóż do ciepłego piekarnika. Warzywa obierz i ugotuj do miękkości z dodatkiem liścia i ziela. Pstrąga podaj z warzywami, cząstkami cytryny oraz wiórkami masła. Na koniec posyp prażonym siemieniem lnianym.

ocena:

Pstrąg w gotowanych warzywach (Dolnośląskie)

składniki

-2 pstrągi (700 g)
-2 gałązki rozmarynu
-pół pęczka koperku
-sok z połowy cytryny
-1 cytryna
-2 ząbek czosnku
-2 marchewki
-pół selera
-2 pietruszki
-2 ziemniaki
-2 liście laurowe
-4 ziela angielskie
-4 łyżki oleju do smażenia50 g mąki
-50 g masła
-3 łyżki siemienia lnianego

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pstrągi lekko skrop sokiem z cytryny i natrzyj posiekanym koperkiem. Do brzucha ryb włóż po gałązce rozmarynu i ząbku czosnku. Pstrąga obtocz w mące. Smażyć na oleju około po 5 minut z każdej strony. Usmażoną rybę przełóż do ciepłego piekarnika. Warzywa obierz i ugotuj do miękkości z dodatkiem liścia i ziela. Pstrąga podaj z warzywami, cząstkami cytryny oraz wiórkami masła. Na koniec posyp prażonym siemieniem lnianym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję