X

Czego szukasz?

Przepis
Ryby

Pstrąg w gotowanych warzywach (Dolnośląskie)

Składniki

-2 pstrągi (700 g)
-2 gałązki rozmarynu
-pół pęczka koperku
-sok z połowy cytryny
-1 cytryna
-2 ząbek czosnku
-2 marchewki
-pół selera
-2 pietruszki
-2 ziemniaki
-2 liście laurowe
-4 ziela angielskie
-4 łyżki oleju do smażenia50 g mąki
-50 g masła
-3 łyżki siemienia lnianego

Sposób przygotowania

Pstrągi lekko skrop sokiem z cytryny i natrzyj posiekanym koperkiem. Do brzucha ryb włóż po gałązce rozmarynu i ząbku czosnku. Pstrąga obtocz w mące. Smażyć na oleju około po 5 minut z każdej strony. Usmażoną rybę przełóż do ciepłego piekarnika. Warzywa obierz i ugotuj do miękkości z dodatkiem liścia i ziela. Pstrąga podaj z warzywami, cząstkami cytryny oraz wiórkami masła. Na koniec posyp prażonym siemieniem lnianym.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również