menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę patroszymy, wyrywamy skrzela, myjemy, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny lub winem. Do środka wkładamy masło i zioła. Rybę zawijamy w folię aluminiową i układamy na rozgrzanym grillu lub na żarze z ogniska. Pieczemy w zależności od wielkości ryby od 10 do 20 minut, przekładając w połowie pieczenia na drugą stronę. Rybę serwujemy z gorącymi grzankami, które można posmarować masłem ziołowym, ewentualnie z dodatkiem czosnku.

ocena:

Pstrąg z grilla

składniki

  • 1 pstrąg na osobę
  • sok z cytryny lub wytrawne białe wino
  • koperek lub inne świeże zioła (natka pietruszki, mięta, tymianek, estragon)
  • masło
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę patroszymy, wyrywamy skrzela, myjemy, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny lub winem. Do środka wkładamy masło i zioła. Rybę zawijamy w folię aluminiową i układamy na rozgrzanym grillu lub na żarze z ogniska. Pieczemy w zależności od wielkości ryby od 10 do 20 minut, przekładając w połowie pieczenia na drugą stronę. Rybę serwujemy z gorącymi grzankami, które można posmarować masłem ziołowym, ewentualnie z dodatkiem czosnku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję