menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Biszkopt:

Jajka ucieramy z cukrem na puszysta masę, następnie dodajemy stopniowo mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia, gotowe ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy 30 min w temperaturze 180 C 2 galaretki rozrabiamy w 2 szklankach wrzącej wody, czekamy aż wystygną , i aż galaretka będzie tężejąca, (będzie się ciągła za łyżką) białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do niej nasza galaretkę, lekko mieszamy tak powstałą piankę wylewamy na ciasto i czekamy aż zastygnie 2 kolejne galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu i tężejącej wylać na piankę czekamy aż wszystko dobrze zastygnie.

ocena:

Ptasie mleczko

składniki

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka maki
  • 1 proszek do pieczenia
  • 4 białka
  • 4 galaretki ( 2 morelowe i 2 cytrynowe)

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Biszkopt:

Jajka ucieramy z cukrem na puszysta masę, następnie dodajemy stopniowo mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia, gotowe ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy 30 min w temperaturze 180 C 2 galaretki rozrabiamy w 2 szklankach wrzącej wody, czekamy aż wystygną , i aż galaretka będzie tężejąca, (będzie się ciągła za łyżką) białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do niej nasza galaretkę, lekko mieszamy tak powstałą piankę wylewamy na ciasto i czekamy aż zastygnie 2 kolejne galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu i tężejącej wylać na piankę czekamy aż wszystko dobrze zastygnie.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję