menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania
  1. Filety z ryb umieść w misie miksującej dodaj, czosnek, imbir, sok z cytryny, bułkę tartą, sól i pieprz. Miksuj 10 s/ obr. 7 
  2. Z powstałej masy uformuj pulpeciki o średnicy 2-3 cm i ułóż je na posmarowanej olejem przystawce Varoma. odstaw na bok.
  3. Pora  pokrój w 3 cm kawałki, włóż do naczynia miksującego. Miksuj 7s / obr. 5.
  4. Zsuń kopystką pora ze ścianek na dno naczynia. Dodaj oliwę z oliwek i smaż 3 min/ 120°C /obr. 1. 
  5. Do przesmażonego pora dodaj surowy ryż, sól i pieprz. Smaż 3 min/ 120°C /obr. 1. 
  6. Do ryżu dodaj wodę. Na misę nałóż nadstawkę Varoma z pulpecikami. Gotuj 15 min / Varoma / obr. 1
  7. Odstaw gotowe pulpety na bok. Do ryżu dodaj koncentrat oraz przecier pomidorowy. Gotuj 2 min / 100°C / obr. 1
  8. Pulpety podawaj z ryżem. 

 

 

 

ocena:

Pulpeciki rybne z ryżem porowo-pomidorowym (Thermomix)

składniki

  • 200 g filetu z białej ryby np. dorsz lub miruna
  • 300 g filetu z łososia
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g imbiru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/3 pęczka koperku
  • 1 jajko
  • 45 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu

Ryż:

  • 150 g jasnej części pora
  • 200 g ryżu długoziarnistego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 550 g wody
  • 125 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/3 łyżeczki pieprzu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania
  1. Filety z ryb umieść w misie miksującej dodaj, czosnek, imbir, sok z cytryny, bułkę tartą, sól i pieprz. Miksuj 10 s/ obr. 7 
  2. Z powstałej masy uformuj pulpeciki o średnicy 2-3 cm i ułóż je na posmarowanej olejem przystawce Varoma. odstaw na bok.
  3. Pora  pokrój w 3 cm kawałki, włóż do naczynia miksującego. Miksuj 7s / obr. 5.
  4. Zsuń kopystką pora ze ścianek na dno naczynia. Dodaj oliwę z oliwek i smaż 3 min/ 120°C /obr. 1. 
  5. Do przesmażonego pora dodaj surowy ryż, sól i pieprz. Smaż 3 min/ 120°C /obr. 1. 
  6. Do ryżu dodaj wodę. Na misę nałóż nadstawkę Varoma z pulpecikami. Gotuj 15 min / Varoma / obr. 1
  7. Odstaw gotowe pulpety na bok. Do ryżu dodaj koncentrat oraz przecier pomidorowy. Gotuj 2 min / 100°C / obr. 1
  8. Pulpety podawaj z ryżem. 

 

 

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję