menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieszamy ze sobą wszystkie składniki: mielone mięso, tartą bułkę, jaja i przyprawy. Wyrabiamy rękami na jednolitą masę, formujemy okrągłe pulpety, które gotujemy w wodzie lub wywarze około 5 minut. Pulpety wyjmujemy łyżką cedzakową, a z wywaru przyrządzamy sos. Podajemy pulpety z sosem.

ocena:

Pulpety wieprzowe

składniki

  • 750 g mielonego mięsa
  • 2 jajka
  • 4 łyżki tartej bułki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieszamy ze sobą wszystkie składniki: mielone mięso, tartą bułkę, jaja i przyprawy. Wyrabiamy rękami na jednolitą masę, formujemy okrągłe pulpety, które gotujemy w wodzie lub wywarze około 5 minut. Pulpety wyjmujemy łyżką cedzakową, a z wywaru przyrządzamy sos. Podajemy pulpety z sosem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję