menu
Zdjęcie dodane przez administratora strony.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przepis ten jest w zasadzie najpospolitszym i najczęściej stosowanym przepisem na racuchy. Mąkę, jaja, kwaśne mleko ubijamy przy pomocy trzepaczki lub miksera na jednolitą, gładką masę. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy ciasto łyżką. Racuchy smażymy z obu stron na złoty kolor. Po upieczeniu układamy je na płaskim półmisku lub dużym talerzu. Posypujemy cukrem lub polewamy śmietaną, konfiturą, sosami itp.

ocena:

Racuchy z kwaśnym mlekiem

składniki

  • 350 g mąki  (ok. 2 szklanek)
  • 2-3 jajka
  • 500 ml kwaśnego mleka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 70 ml oleju
  • 50 g grubego cukru, miód, słodka śmietana, konfitura, sok owocowy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przepis ten jest w zasadzie najpospolitszym i najczęściej stosowanym przepisem na racuchy. Mąkę, jaja, kwaśne mleko ubijamy przy pomocy trzepaczki lub miksera na jednolitą, gładką masę. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy ciasto łyżką. Racuchy smażymy z obu stron na złoty kolor. Po upieczeniu układamy je na płaskim półmisku lub dużym talerzu. Posypujemy cukrem lub polewamy śmietaną, konfiturą, sosami itp.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję