menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Biały ser mielimy lub ucieramy z żółtkami, dodajemy mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy składniki, a następnie dodajemy białka ubite na sztywną pianę i delikatnie mieszamy. Przygotowujemy owoce: myjemy je, jabłka obieramy i kroimy w cienkie plasterki, truskawki kroimy w ćwiartki, a morele również w plastry. Rozgrzewamy na patelni olej i nakładamy ciasto, łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron. Podajemy przybrane owocami i posypane cukrem pudrem.

ocena:

Racuszki z serem

składniki

  • 300 g sera białego
  • 2 jajka
  • 150 g mąki (ok. 1 szklanki)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 100 g owoców sezonowych: truskawek, jabłek, moreli
  • cukier puder
  • ok. 100 ml oleju
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Biały ser mielimy lub ucieramy z żółtkami, dodajemy mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy składniki, a następnie dodajemy białka ubite na sztywną pianę i delikatnie mieszamy. Przygotowujemy owoce: myjemy je, jabłka obieramy i kroimy w cienkie plasterki, truskawki kroimy w ćwiartki, a morele również w plastry. Rozgrzewamy na patelni olej i nakładamy ciasto, łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron. Podajemy przybrane owocami i posypane cukrem pudrem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję