menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszę przepłucz wrzątkiem i gotuj w mleku zwykłym i kokosowym przez 18-20 minut. Cały czas mieszaj. Dodaj nasiona waniliowe. Pozostaw do delikatnego przestygnięcia. Zalej wrzątkiem migdały poczekaj 5 minut i obierz je ze skóry. Wystudzoną kaszę rozdrobnij blenderem na gładką masę, miksując dodawaj syrop z agawy i ok 50 g wiórków kokosowych. Z przygotowanej masy formuj kulki z migdałem w środku o średnicy ok 2,5 cm. Obtaczaj gotowe kulki w wiórkach kokosowych. Smacznego.

ocena:

Rafaello Jaglane

składniki

  • 250g kaszy jaglanej
  • 500 ml mleka
  • 100-150 ml mleka kokosowego
  • 1 laska wanilii
  • 2-3 łyżki syropu z agawy lub miodu płynnego
  • 200g wiórków kokosowych
  • 50g migdałów

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszę przepłucz wrzątkiem i gotuj w mleku zwykłym i kokosowym przez 18-20 minut. Cały czas mieszaj. Dodaj nasiona waniliowe. Pozostaw do delikatnego przestygnięcia. Zalej wrzątkiem migdały poczekaj 5 minut i obierz je ze skóry. Wystudzoną kaszę rozdrobnij blenderem na gładką masę, miksując dodawaj syrop z agawy i ok 50 g wiórków kokosowych. Z przygotowanej masy formuj kulki z migdałem w środku o średnicy ok 2,5 cm. Obtaczaj gotowe kulki w wiórkach kokosowych. Smacznego.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję