X

Czego szukasz?

Przepis
Grzyby

Ragoût z grzybów

Składniki

  • 1,5 kg świeżych grzybów
  • 250 g grzybów suszonych (umytych, namoczonych i podgotowanych)
  • 2 cebule
  • 250 ml śmietany
  • 2 łyżki masła
  • pół łyżki mąki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Na patelni roztapiamy masło i dusimy posiekaną w kostkę cebulę. Dodajemy umyte i pokrojone grzyby świeże, a następnie podgotowane i odcedzone grzyby suszone. Dusimy razem około 30 minut. Śmietanę dokładnie mieszamy z mąką i dolewamy do grzybów. Doprawiamy grzyby solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 5–10 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Podajemy w miseczkach, z pieczywem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również