menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na patelni roztapiamy masło i dusimy posiekaną w kostkę cebulę. Dodajemy umyte i pokrojone grzyby świeże, a następnie podgotowane i odcedzone grzyby suszone. Dusimy razem około 30 minut. Śmietanę dokładnie mieszamy z mąką i dolewamy do grzybów. Doprawiamy grzyby solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 5–10 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Podajemy w miseczkach, z pieczywem.

ocena:

Ragoût z grzybów

składniki

  • 1,5 kg świeżych grzybów
  • 250 g grzybów suszonych (umytych, namoczonych i podgotowanych)
  • 2 cebule
  • 250 ml śmietany
  • 2 łyżki masła
  • pół łyżki mąki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na patelni roztapiamy masło i dusimy posiekaną w kostkę cebulę. Dodajemy umyte i pokrojone grzyby świeże, a następnie podgotowane i odcedzone grzyby suszone. Dusimy razem około 30 minut. Śmietanę dokładnie mieszamy z mąką i dolewamy do grzybów. Doprawiamy grzyby solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 5–10 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Podajemy w miseczkach, z pieczywem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję