menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

CIASTO MAŚLANE: Masło utrzyj z cukrem zwykłym i waniliowym. Mleko wymieszaj z żółtkami. Wymieszaj pozostałe suche składniki ze sobą. Dodawaj do masła na przemian płyn z mąką. Przed każdym dodaniem sprawdź czy wszystkie składniki dobrze się połączyły. Dodaj do tego roztopioną białą czekoladę.

PRZYGOTOWANIE JABŁEK: Z jabłek usuń gniazda, obierz ze skórki. Przekrój je wzdłuż na pół. Każdą połówkę pokrój na plastry 0,3 cm grubości. Masło roztop, dodaj do niego cukier cynamonowy. Każdy plasterek jabłka zamocz w maśle.

PRZYGOTOWANIE CAŁOŚCI: Na papierze do pieczenia ułóż naleśnik. Posmaruj grubą warstwą ciasta maślanego, pozostawiając czysty rant. Układaj naleśniki i smaruj je ciastem, aż powstanie po 10 warstw. Ciasto maślane musi być ostatnią warstwą. Ułóż na nim ciasno jabłka. Posmaruje je masłem cynamonowym. Odstaw do lodówki na 30 minut. Jeszcze raz przesmaruj masłem cynamonowym i piecz w 180 stopniach C przez około pół godziny.

ocena:

Rajska szarlotka

składniki

  • 1-2 jabłka
  • 2 łyżki masła
  • 1 opakowanie cukru cynamonowego
  • 10 naleśników

Ciasto maślane

  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • pół kostki masła
  • pół szklanki mleka
  • 2 żółtka
  • 1/2 tabliczki białej czekolady
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

CIASTO MAŚLANE: Masło utrzyj z cukrem zwykłym i waniliowym. Mleko wymieszaj z żółtkami. Wymieszaj pozostałe suche składniki ze sobą. Dodawaj do masła na przemian płyn z mąką. Przed każdym dodaniem sprawdź czy wszystkie składniki dobrze się połączyły. Dodaj do tego roztopioną białą czekoladę.

PRZYGOTOWANIE JABŁEK: Z jabłek usuń gniazda, obierz ze skórki. Przekrój je wzdłuż na pół. Każdą połówkę pokrój na plastry 0,3 cm grubości. Masło roztop, dodaj do niego cukier cynamonowy. Każdy plasterek jabłka zamocz w maśle.

PRZYGOTOWANIE CAŁOŚCI: Na papierze do pieczenia ułóż naleśnik. Posmaruj grubą warstwą ciasta maślanego, pozostawiając czysty rant. Układaj naleśniki i smaruj je ciastem, aż powstanie po 10 warstw. Ciasto maślane musi być ostatnią warstwą. Ułóż na nim ciasno jabłka. Posmaruje je masłem cynamonowym. Odstaw do lodówki na 30 minut. Jeszcze raz przesmaruj masłem cynamonowym i piecz w 180 stopniach C przez około pół godziny.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję