menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Raki przygotowujemy według przepisu podstawowego. Po wyjęciu z wody wyjmujemy mięso z szyjek i kleszczy. Brytfankę lub żaroodporne naczynie smarujemy masłem, układamy w nim mięso z raków, zalewamy śmietaną doprawioną solą i pieprzem, posypujemy tartym, żółtym serem i migdałami. Wkładamy na ok. 10 minut do nagrzanego do 180ºC piekarnika. Podajemy z posiekanym koperkiem.

ocena:

Raki po radziwiłłowsku

składniki

  • 30 sztuk raków
  • 250 ml śmietany 18-22 %
  • 50 g obranych ze skórki i posiekanych migdałów
  • 100 g tartego, żółtego sera
  • pęczek koperku
  • 4 łyżki masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Raki przygotowujemy według przepisu podstawowego. Po wyjęciu z wody wyjmujemy mięso z szyjek i kleszczy. Brytfankę lub żaroodporne naczynie smarujemy masłem, układamy w nim mięso z raków, zalewamy śmietaną doprawioną solą i pieprzem, posypujemy tartym, żółtym serem i migdałami. Wkładamy na ok. 10 minut do nagrzanego do 180ºC piekarnika. Podajemy z posiekanym koperkiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję