menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Odfiletowaną rybę kroimy na małe kawałki. Rozgrzewamy olej i smażymy rybę, gdy jest miękka wbijamy na nią jaja, tak żeby nie rozbić żółtek. Delikatnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Na Kaszubach popularna jest jajecznica z węgorzem, tzw.: wagorzewo prażnica. Taką jajecznice je się z chlebem lub ziemniakami.

ocena:

Rebno prażnica (jajecznica z rybą po kaszubsku)

składniki

  • 200 g świeżej sprawionej ryby (może być pstrąg lub solony węgorz)
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Odfiletowaną rybę kroimy na małe kawałki. Rozgrzewamy olej i smażymy rybę, gdy jest miękka wbijamy na nią jaja, tak żeby nie rozbić żółtek. Delikatnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Na Kaszubach popularna jest jajecznica z węgorzem, tzw.: wagorzewo prażnica. Taką jajecznice je się z chlebem lub ziemniakami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję