menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzać piekarnik do 230 stopni C. Prostokątna formę o niskich brzegach wyłożyć papierem do pieczenia. Wymieszać w misce wszystkie suche składniki, dodać masło i maślankę. Wymieszać i przełożyć ciasto do formy. Piec ok 15 minut do lekkiego przyrumienienia się powierzchni

ocena:

Rieska (szybki chleb)

składniki

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 2 szklanki maki żytniej razowej
  • 1 szklanka maki pszennej razowej
  • 1 szklanka maki pszennej
  • 1/4 szklanki cukru
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki soli
  • 8 łyżek masła
  • 3 szklanki maślanki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzać piekarnik do 230 stopni C. Prostokątna formę o niskich brzegach wyłożyć papierem do pieczenia. Wymieszać w misce wszystkie suche składniki, dodać masło i maślankę. Wymieszać i przełożyć ciasto do formy. Piec ok 15 minut do lekkiego przyrumienienia się powierzchni

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję