menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Smażymy na maśle cebulę i kawałek kości szpikowej. Wsypujemy ryż, a gdy się zeszkli, wlewamy białe wino. Gdy ryż już wciągnie wino, dodajemy porcjami bulion. Gdy ryż wypije cały bulion,dodajemy nitki szafranu namoczone w winie lub bulionie. Potem masło i parmezan. Mieszamy, gotowe.

ocena:

Risotto alla Milanese

składniki

  • 40 dag ryżu arborio
  • 150 ml wina białego
  • 1 duża posiekana cebula
  • kawałek kości szpikowej
  • masło
  • szafran
  • bulion
  • parmezan

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Smażymy na maśle cebulę i kawałek kości szpikowej. Wsypujemy ryż, a gdy się zeszkli, wlewamy białe wino. Gdy ryż już wciągnie wino, dodajemy porcjami bulion. Gdy ryż wypije cały bulion,dodajemy nitki szafranu namoczone w winie lub bulionie. Potem masło i parmezan. Mieszamy, gotowe.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję