menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso płuczemy, osuszamy, kroimy w plastry. Przykrywamy folią i zbijamy drewnianym tłuczkiem. Solimy plastry i oprószamy pieprzem. Ser kroimy w grube plastry lub kawałki. Układamy na środku każdego plastra mięsa kilka kawałków sera, zwijamy w roladkę i związujemy białą, bawełnianą nicią. Kładziemy na patelnię z rozgrzanym masłem i obsmażamy ze wszystkich stron na złoty kolor. Oprószamy podsmażone rolady mąką i smażymy jeszcze kilka minut. Dodajemy wywar, wino, obraną i pokrojoną w plastry cebulę, liść laurowy, posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek oraz przyprawy. Mieszamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Po 20 minutach dodajemy obrane i pokrojone w plasterki lub słupki marchewki i dusimy jeszcze 5–10 minut. Na koniec dodajemy łyżkę przecieru, śmietanę i mieszamy. Przed podaniem pamiętamy o usunięciu nici.

ocena:

Roladki nadziewane kozim serem

składniki

  • 700 g chudej wieprzowiny
  • 150 g koziego sera
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 150 ml śmietany
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 250 ml wywaru (może być z kostki)
  • po 1 łyżeczce: świeżego tymianku i bazylii
  • liść laurowy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso płuczemy, osuszamy, kroimy w plastry. Przykrywamy folią i zbijamy drewnianym tłuczkiem. Solimy plastry i oprószamy pieprzem. Ser kroimy w grube plastry lub kawałki. Układamy na środku każdego plastra mięsa kilka kawałków sera, zwijamy w roladkę i związujemy białą, bawełnianą nicią. Kładziemy na patelnię z rozgrzanym masłem i obsmażamy ze wszystkich stron na złoty kolor. Oprószamy podsmażone rolady mąką i smażymy jeszcze kilka minut. Dodajemy wywar, wino, obraną i pokrojoną w plastry cebulę, liść laurowy, posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek oraz przyprawy. Mieszamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Po 20 minutach dodajemy obrane i pokrojone w plasterki lub słupki marchewki i dusimy jeszcze 5–10 minut. Na koniec dodajemy łyżkę przecieru, śmietanę i mieszamy. Przed podaniem pamiętamy o usunięciu nici.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję