X

Czego szukasz?

Przepis
Boże NarodzenieRyby

Roladki z dorsza w szynce

Gdy zbliżają się święta Bożego Narodzenia każdy z nas zaczyna myśleć o świątecznym menu. Dokładnie tak samo jest w moim domu, mamy potrawy, bez których świąt sobie nie wyobrażamy. Jednak na świątecznym stole nie może zabraknąć nowości. Dzisiaj mam dla Was propozycję na rybę, roladki z dorsza w szynce. Pyszna ryba w nowej odsłonie. Spróbujcie koniecznie i dajcie znać jak smakowała w komentarzu pod przepisem.  

Roladki z dorsza w szynce

Składniki:

  • 4 filety z dorsza ( każdy po ok 100 g )
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz
  • 1 papryka
  • 4 plastry szynki dojrzewającej np. parmeńskiej
  • 2 łyżki musztardy np. Dijon
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy 

Przygotowanie:

Krok 1:

Po pierwsze dorsza skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2:

Paprykę podziel na 4 równe części. Następnie skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Piecz 20 minut w 200 °C.

Krok 3:

Po trzecie każdy kawałek ryby ułóż na plasterku szynki, na rybę połóż porcję musztardy, odrobinę posiekanej natki pietruszki i kawałek papryki. Ściśle zawiń.

Krok 4:

Ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym oliwą. Piecz 20 minut w temperaturze 210 °C. 

Więcej inspiracji na przepisy z rybą znajdziesz >> TUTAJ <<

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również