menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Dorsza skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Paprykę podziel na 4 równe części. Skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem Piecz 20 minut w 200 °C. Każdy kawałek ryby ułóż na plasterku szynki, na rybę połóż porcję musztardy, odrobinę posiekanej natki pietruszki i kawałek papryki. Ściśle zawiń. Ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym oliwą. Piecz 20 minut w temperaturze 210 °C. 

ocena:

Roladki z dorsza w szynce

składniki

  • 4 filety z dorsza ( każdy po ok 100 g )
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz
  • 1 papryka
  • 4 plastry szynki dojrzewającej np, parmeńskiej
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Dorsza skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Paprykę podziel na 4 równe części. Skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem Piecz 20 minut w 200 °C. Każdy kawałek ryby ułóż na plasterku szynki, na rybę połóż porcję musztardy, odrobinę posiekanej natki pietruszki i kawałek papryki. Ściśle zawiń. Ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym oliwą. Piecz 20 minut w temperaturze 210 °C. 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję