menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy farsz: pieczarki myjemy, osączamy i mielimy wraz z cebulą przez maszynkę albo drobno siekamy. Smażymy na połowie masła, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Piersi z drobiu, kroimy w plastry. Zbijamy delikatnie tłuczkiem przez folię, solimy. Na każdy płat mięsa nakładamy farsz, zwijamy i spinamy wykałaczką lub obwiązujemy nicią. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, często obracając, aż się zarumienią. Następnie oprószamy mąką, chwilę dusimy i zalewamy wywarem. na koniec dodajemy śmietanę.

ocena:

Roladki z indyka z grzybami

składniki

  • 600 g piersi z indyka
  • 250 ml wywaru (może być z kostki)
  • 200 g pieczarek (polecam również kurki)
  • 1 cebula
  • 100 ml śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 5 łyżek oleju
  • 5 łyżek masła
  • sól, pieprz
 
Sposób przyrządzania:

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy farsz: pieczarki myjemy, osączamy i mielimy wraz z cebulą przez maszynkę albo drobno siekamy. Smażymy na połowie masła, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Piersi z drobiu, kroimy w plastry. Zbijamy delikatnie tłuczkiem przez folię, solimy. Na każdy płat mięsa nakładamy farsz, zwijamy i spinamy wykałaczką lub obwiązujemy nicią. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, często obracając, aż się zarumienią. Następnie oprószamy mąką, chwilę dusimy i zalewamy wywarem. na koniec dodajemy śmietanę.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję