menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na plastry i zbijamy lekko tłuczkiem przez folię. Oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy farsz: śliwki myjemy, jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne, cebulę obieramy. Śliwki, jabłka, orzechy i cebulę siekamy, mieszamy i rozsmarowujemy na płatach mięsa. Zwijamy rolady i spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy rolady, następnie podlewamy wywarem i dusimy przez 15 minut. Sos powstały z duszenia mieszamy z borówkami, śmietaną i śliwowicą. Chwilę gotujemy z roladami.

ocena:

Roladki z indyka z orzechami

składniki

  • 600 g piersi z indyka
  • 150 ml wywaru (może być z kostki)
  • 150 ml śmietany 18%
  • 50 ml śliwowicy
  • 8 suszonych śliwek
  • 2 kwaśne jabłka
  • 2 łyżki borówek
  • 1 cebula
  • 50 g orzechów włoskich lub laskowych
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na plastry i zbijamy lekko tłuczkiem przez folię. Oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy farsz: śliwki myjemy, jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne, cebulę obieramy. Śliwki, jabłka, orzechy i cebulę siekamy, mieszamy i rozsmarowujemy na płatach mięsa. Zwijamy rolady i spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy rolady, następnie podlewamy wywarem i dusimy przez 15 minut. Sos powstały z duszenia mieszamy z borówkami, śmietaną i śliwowicą. Chwilę gotujemy z roladami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję