menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser rozgnieć widelcem i dopraw solą oraz pieprzem. Ogórka przetnij wzdłuż na pół, powycinaj cienkie paski i usuń gniazda nasienne. Rzodkiewkę zetrzyj na tarce i połóż na sitku aby odciekł nadmiar wody. Cytrynę pokrój w cząstki – będzie potrzebna do dekoracji. Nalej zimnej wody do szerokiej miski. Namocz płat papieru ryżowego w wodzie z dwóch stron. Potrząśnij delikatnie aby pozbyć się nadmiaru wody i rozłóż na desce. Na papier ryżowy układaj warstwami po kolei: łososia, serek, rzodkiewka, rukolę i paski ogórka. Podwiń boki papieru do środka i zwiń (dość mocno przyciskając do deski) całość w zgrabną roladkę. Roladki podawaj schłodzone, w całości lub przekrojone na kawałki i posypane sezamem.

ocena:

Roladki z wędzonego łososia z serem z zielonym pieprzem

składniki

  • 200 g łososia wędzonego w plastrach
  • 350 g sera z zielonym pieprzem (najlepiej z Mlecznej Drogi)
  • 50 g rukoli
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 cytryna
  • kilka listków papieru ryżowego
  • 2 łyżki czarnego sezamu
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser rozgnieć widelcem i dopraw solą oraz pieprzem. Ogórka przetnij wzdłuż na pół, powycinaj cienkie paski i usuń gniazda nasienne. Rzodkiewkę zetrzyj na tarce i połóż na sitku aby odciekł nadmiar wody. Cytrynę pokrój w cząstki – będzie potrzebna do dekoracji. Nalej zimnej wody do szerokiej miski. Namocz płat papieru ryżowego w wodzie z dwóch stron. Potrząśnij delikatnie aby pozbyć się nadmiaru wody i rozłóż na desce. Na papier ryżowy układaj warstwami po kolei: łososia, serek, rzodkiewka, rukolę i paski ogórka. Podwiń boki papieru do środka i zwiń (dość mocno przyciskając do deski) całość w zgrabną roladkę. Roladki podawaj schłodzone, w całości lub przekrojone na kawałki i posypane sezamem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję