menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Każdy płat mięsa zwijamy. Możemy do każdego z nich włożyć wcześniej pół jaja ugotowanego na twardo lub też zwinąć każdy z osobna bez niczego. Rulony układamy na wcześniej przygotowanym półmisku. Z żelatyny, wina, wywaru i soku z cytryny przygotowujemy galaretę, gdy zacznie krzepnąć, wlewamy część (połowę) galarety na półmisek. Z ozdobnie pokrojonych w plastry i cząstki jaj na twardo, pieczarek marynowanych, ogórka i natki pietruszki (mogą też być pikle i papryka marynowana), robimy dekorację, zalewamy resztą galarety i odstawiamy do lodówki.

ocena:

Rolady w winnej galarecie

składniki

-8 plastrów różnych pieczonych mięs: cielęcina, wieprzowina, wołowina lub różnych drobiowych
-250 ml wywaru mięsnego (może być z kostki)
-250 ml wytrawnego wina (do drobiu białego, do mięs czerwonych – czerwonego)
-sok z cytryny
-1 ogórek kiszony
-2 jajka na twardo
-pikle, pieczarki marynowane, papryka marynowana
-natka pietruszki
-3 łyżeczki żelatyny
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Każdy płat mięsa zwijamy. Możemy do każdego z nich włożyć wcześniej pół jaja ugotowanego na twardo lub też zwinąć każdy z osobna bez niczego. Rulony układamy na wcześniej przygotowanym półmisku. Z żelatyny, wina, wywaru i soku z cytryny przygotowujemy galaretę, gdy zacznie krzepnąć, wlewamy część (połowę) galarety na półmisek. Z ozdobnie pokrojonych w plastry i cząstki jaj na twardo, pieczarek marynowanych, ogórka i natki pietruszki (mogą też być pikle i papryka marynowana), robimy dekorację, zalewamy resztą galarety i odstawiamy do lodówki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję