menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jeżeli używamy grzyby, to płuczemy i moczymy je w niewielkiej ilości wody. Jarzyny obieramy, płuczemy. Grzyby i jarzyny kroimy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec dodajemy masło, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z marchewką i makaronem.

ocena:

Rosół warzywny

składniki

  • 2 l wody
  • 2 pęczki włoszczyzny z włoską kapustą
  • 20 g suszonych grzybów
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jeżeli używamy grzyby, to płuczemy i moczymy je w niewielkiej ilości wody. Jarzyny obieramy, płuczemy. Grzyby i jarzyny kroimy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec dodajemy masło, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z marchewką i makaronem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję