X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Rosół z cielęciny

Składniki

  • 2,5 l wywaru drobiowego
  • ok. 1 kg cielęciny z kością
  • 1 pęczek włoszczyzny z kapustą włoską
  • 1 cebula
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

Mięso płuczemy i zalewamy zimnym wywarem. Gotujemy cielęcinę ok. godziny pod przykryciem, na małym ogniu. Dodajemy pod koniec gotowania obraną i opłukaną włoszczyznę oraz zrumienioną na płycie lub nad ogniem cebulę. Przed podaniem rosół przecedzamy i doprawiamy do smaku. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. Cielęcinę wykorzystujemy do przygotowania drugiego dania.

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  1. Szkoda ze autor nie napisał jakiego wywaru ,warzywnego,drobiowego , a może z knora

Sprawdź również