menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso płuczemy i zalewamy zimnym wywarem. Gotujemy cielęcinę ok. godziny pod przykryciem, na małym ogniu. Dodajemy pod koniec gotowania obraną i opłukaną włoszczyznę oraz zrumienioną na płycie lub nad ogniem cebulę. Przed podaniem rosół przecedzamy i doprawiamy do smaku. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. Cielęcinę wykorzystujemy do przygotowania drugiego dania.

ocena:

Rosół z cielęciny

składniki

  • 2,5 l wywaru
  • ok. 1 kg cielęciny z kością
  • 1 pęczek włoszczyzny z kapustą włoską
  • 1 cebula
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso płuczemy i zalewamy zimnym wywarem. Gotujemy cielęcinę ok. godziny pod przykryciem, na małym ogniu. Dodajemy pod koniec gotowania obraną i opłukaną włoszczyznę oraz zrumienioną na płycie lub nad ogniem cebulę. Przed podaniem rosół przecedzamy i doprawiamy do smaku. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. Cielęcinę wykorzystujemy do przygotowania drugiego dania.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję