menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso myjemy zalewamy wywarem. Gotujemy na małym ogniu z dodatkiem ziela angielskiego, gorczycy i jałowca. Zrumieniamy cebulę nad ogniem albo na płytce, włoszczyznę obieramy i płuczemy, Dodajemy wraz z cebulą do gotującego się rosołu. Gotujemy, aż do miękkości. Rosół przecedzamy. Mięso możemy zużyć do pasztecików. Do rosołu dodajemy opłukane i pokrojone pieczarki, po 5 minutach gotowania wlewamy białe wino, zagotowujemy, doprawiamy przyprawami

ocena:

Rosół z dziczyzny

składniki

  • 2 l wywaru
  • 700 g chudej dziczyzny (przodków zająca, sarny lub jelenia)
  • 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty
  • 1 cebula
  • 100 g pieczarek
  • 2– 6 ziaren ziela angielskiego, trochę ziaren gorczycy
  • 2–3 ziarna jałowca
  • 250 ml białego wytrawnego wina
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso myjemy zalewamy wywarem. Gotujemy na małym ogniu z dodatkiem ziela angielskiego, gorczycy i jałowca. Zrumieniamy cebulę nad ogniem albo na płytce, włoszczyznę obieramy i płuczemy, Dodajemy wraz z cebulą do gotującego się rosołu. Gotujemy, aż do miękkości. Rosół przecedzamy. Mięso możemy zużyć do pasztecików. Do rosołu dodajemy opłukane i pokrojone pieczarki, po 5 minutach gotowania wlewamy białe wino, zagotowujemy, doprawiamy przyprawami

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję