menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rukolę wypłukać, poodrywać ogonki. Pomidorki umyć, pokroić w ćwiartki. Ogórka obrać, pokroić w cienkie słupki /ok. 3 cm, jak do chińszczyzny/. Na półmisku rozłożyć rukolę, posypać pomidorkami i ogórkiem. Oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Skropić oliwą i octem balsamicznym. Na wierzch zetrzeć parmezan /interesujący smak otrzymamy też kiedy parmezan zastąpimy oscypkiem/. Zastawić na 30 minut i podajemy:)

ocena:

Rukola do mięs i nie tylko

składniki

  • 1 opakowanie rukoli
  • 10 pomidorków cherry
  • 1 duży ogórek
  • oliwa extra virgin
  • ocet balsamiczny
  • 10 dag parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rukolę wypłukać, poodrywać ogonki. Pomidorki umyć, pokroić w ćwiartki. Ogórka obrać, pokroić w cienkie słupki /ok. 3 cm, jak do chińszczyzny/. Na półmisku rozłożyć rukolę, posypać pomidorkami i ogórkiem. Oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Skropić oliwą i octem balsamicznym. Na wierzch zetrzeć parmezan /interesujący smak otrzymamy też kiedy parmezan zastąpimy oscypkiem/. Zastawić na 30 minut i podajemy:)

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję