X

Czego szukasz?

Przepis
Sałatki

Rukola do mięs i nie tylko

Składniki

  • 1 opakowanie rukoli
  • 10 pomidorków cherry
  • 1 duży ogórek
  • oliwa extra virgin
  • ocet balsamiczny
  • 10 dag parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Rukolę wypłukać, poodrywać ogonki. Pomidorki umyć, pokroić w ćwiartki. Ogórka obrać, pokroić w cienkie słupki /ok. 3 cm, jak do chińszczyzny/. Na półmisku rozłożyć rukolę, posypać pomidorkami i ogórkiem. Oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Skropić oliwą i octem balsamicznym. Na wierzch zetrzeć parmezan /interesujący smak otrzymamy też kiedy parmezan zastąpimy oscypkiem/. Zastawić na 30 minut i podajemy:)

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również