menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śliwki lub wiśnie poprzedniego dnia zalewamy brandy lub koniakiem. Wędzonkę kroimy w cienkie plastry i obsmażamy je na tłuszczu z obu stron. W każdy owoc wkładamy na miejsce pestki migdał i owijamy go plastrem wędzonki. Przebijamy szpadką lub wykałaczką. Zamiast migdałka możemy nadziać śliwkę, czy wiśnię masą migdałową z ziołami. Zamiast wędzonki możemy użyć gotowanej szynki. Tu również mamy ogromne możliwości, wystarczy wykazać się inwencją i wyobraźnią.

ocena:

Ruloniki z boczku

składniki

  • 100 g wędzonki
  • 8 śliwek suszonych lub 8 wiśni najlepiej świeżych, wydrylowanych
  • 25 ml brandy lub koniaku
  • pół łyżeczki tłuszczu
  • 8 obranych migdałów

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śliwki lub wiśnie poprzedniego dnia zalewamy brandy lub koniakiem. Wędzonkę kroimy w cienkie plastry i obsmażamy je na tłuszczu z obu stron. W każdy owoc wkładamy na miejsce pestki migdał i owijamy go plastrem wędzonki. Przebijamy szpadką lub wykałaczką. Zamiast migdałka możemy nadziać śliwkę, czy wiśnię masą migdałową z ziołami. Zamiast wędzonki możemy użyć gotowanej szynki. Tu również mamy ogromne możliwości, wystarczy wykazać się inwencją i wyobraźnią.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję