menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso mielimy lub siekamy. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę i delikatnie podsmażamy. W dużym naczyniu układamy zmielone mięso po czym dodajemy: warzywa, koncentrat, jajko oraz przyprawy. Ważne jest by nie przesadzić z koncentratem, jego głównym zadaniem jest nadanie odpowiedniego koloru. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie formujemy kotlety (ok. 250 g). Rumsztyki najlepiej grillować ok. 7 min. z jednej strony. Można je również usmażyć.

ocena:

Rumsztyki

składniki

  • 1 kg mięsa wołowego np. rostbef.
  • 1 duża cebula
  • 1 papryka
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 jajo
  • szczypta oregano
  • sól, świeżo zmielony pieprz, pieprz ziołowy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso mielimy lub siekamy. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę i delikatnie podsmażamy. W dużym naczyniu układamy zmielone mięso po czym dodajemy: warzywa, koncentrat, jajko oraz przyprawy. Ważne jest by nie przesadzić z koncentratem, jego głównym zadaniem jest nadanie odpowiedniego koloru. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie formujemy kotlety (ok. 250 g). Rumsztyki najlepiej grillować ok. 7 min. z jednej strony. Można je również usmażyć.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję