menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę podziel na 4 części, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.

Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki i koperek posiekaj drobno. Wymieszaj cebulę, czosnek, pomidory, zioła oraz oliwę, dopraw solą i pieprzem.

Na 4 arkusze folii aluminiowej wyłóż równe porcje pomidorów z cebulą, czosnkiem i ziołami. Na warzywa połóż po kawałku łososia. Zawiń pakunek, ułóż na ruszcie i grilluj 10-12 minut bez przekładania na drugą stronę.

ocena:

Ryba grillowana z ziołami i pomidorem

składniki

  • 500 g fileta z łososia ze skórą
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 mała czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • ½ pęczka koperku
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • ostra papryka w proszku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę podziel na 4 części, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.

Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki i koperek posiekaj drobno. Wymieszaj cebulę, czosnek, pomidory, zioła oraz oliwę, dopraw solą i pieprzem.

Na 4 arkusze folii aluminiowej wyłóż równe porcje pomidorów z cebulą, czosnkiem i ziołami. Na warzywa połóż po kawałku łososia. Zawiń pakunek, ułóż na ruszcie i grilluj 10-12 minut bez przekładania na drugą stronę.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję