menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Marchew, selera i cebulę obieramy, płuczemy, kroimy na kawałki. Gotujemy wodę, dodajemy do niej wino, sok z cytryny, ziarna pieprzu, sól, i wszystkie jarzyny. Gotujemy ok. 5 minut. Rybę sprawiamy, wkładamy w środek plasterek cytryny i liść laurowy, umieszczamy na wkładce i wsadzamy do garnka z wywarem. Gotujemy przez 15 minut na małym ogniu, w połowie gotowania przewracamy pstrąga na drugą stronę. Podajemy z sosami: chrzanowym, cytrynowym lub pomidorowym.

ocena:

Ryba na niebiesko

składniki

  • 1 ryba na osobę (np.: pstrąg)
  • 400 ml wody
  • 1 cebula, 1 marchewka
  • kawałek selera
  • 100 ml białego wina
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 plasterek cytryny
  • kilka ziarenek pieprzu, liść laurowy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Marchew, selera i cebulę obieramy, płuczemy, kroimy na kawałki. Gotujemy wodę, dodajemy do niej wino, sok z cytryny, ziarna pieprzu, sól, i wszystkie jarzyny. Gotujemy ok. 5 minut. Rybę sprawiamy, wkładamy w środek plasterek cytryny i liść laurowy, umieszczamy na wkładce i wsadzamy do garnka z wywarem. Gotujemy przez 15 minut na małym ogniu, w połowie gotowania przewracamy pstrąga na drugą stronę. Podajemy z sosami: chrzanowym, cytrynowym lub pomidorowym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję