menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety kroimy na kawałki, oprószamy mąką i obsmażamy na oleju z obu stron. Ocet mieszamy ze szklanką wody, dodajemy połowę posiekanej cebuli i przyprawy. Gotujemy 10 minut i studzimy. Obsmażone kawałki ryby układamy w naczyniu, posypujemy resztą cebuli, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy z pszennym pieczywem.

ocena:

Ryba smażona w marynacie

składniki

-800 g filetów z ryby (karpia, dorsza)
-250 g cebuli
-250 ml octu winnego
-5 ziaren pieprzu
-1 liść laurowy
-łyżeczka curry
-2 łyżki mąki
-125 ml oleju lub oliwy
-sól
-ew. cebula i pietruszka do przybrania

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety kroimy na kawałki, oprószamy mąką i obsmażamy na oleju z obu stron. Ocet mieszamy ze szklanką wody, dodajemy połowę posiekanej cebuli i przyprawy. Gotujemy 10 minut i studzimy. Obsmażone kawałki ryby układamy w naczyniu, posypujemy resztą cebuli, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy z pszennym pieczywem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję