X

Czego szukasz?

Przepis
Boże NarodzenieRyby

Ryba zapiekana z pieczarkami Macieja Kuronia

Macie ochotę na rybę, ale nie taką klasyczną, smażoną, czy pieczoną. To ja idę z pomocą, bez wątpienia mam dla Was świetny przepis mojego taty, na zapiekankę z rybą w roli głównej. Potrzebujecie filetów, ale rodzaj ryby to już Wasz wybór, weźcie swoją ulubioną, dodajcie kilka składników i cieszcie się świetnym smakiem dania. Ryba zapiekana z pieczarkami z dodatkiem śmietany i sera, to już brzmi świetnie. Dajcie znać jak wypróbujecie, jestem ciekaw Waszych opinii. 

Ryba zapiekana z pieczarkami Macieja Kuronia

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych np. mintaja
  • 100 g tartego żółtego sera
  • 500 g pieczarek
  • 1-2 cebule
  • 250 ml śmietany 18%
  • 2 łyżki masła
  • 30 ml oleju np. rzepakowego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Krok 1:

Po pierwsze filety opłucz, osusz i ułóż w żaroodpornym naczyniu. Następnie polej olejem i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180° przez 15-20 minut.

Krok 2:

W tym czasie pieczarki pokrój w talarki. Następnie cebule pokrój w drobną kostkę. Usmaż wraz z pieczarkami na maśle, dopraw solą i pieprzem. Duś razem około 10 minut.

Krok 3:

Po trzecie pieczarki nałóż na rybę, całość polej śmietaną i posyp startym serem. Zapiekaj przez kolejne 15-20 minut.

Więcej inspiracji na pyszne ryby znajdziesz >> TUTAJ <<

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook oraz na moją Grupę.

 

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również