menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety płuczemy, osuszamy i układamy w żaroodpornym naczyniu. Polewamy olejem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180° przez 15-20 minut. W tym czasie pieczarki czyścimy, płuczemy, osączamy i kroimy. Cebule obieramy i szatkujemy. Smażymy wraz z pieczarkami na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy razem około 10 minut. Pieczarki nakładamy na rybę, całość polewamy śmietaną i posypujemy tartym serem. Zapiekamy jeszcze 15-20 minut.

ocena:

Ryba zapiekana z pieczarkami

składniki

  • 1 kg filetów rybnych
  • 100 g tartego żółtego sera
  • 500 g pieczarek
  • 1-2 cebule
  • 250 ml śmietany 18%
  • 2 łyżki masła
  • 30 ml oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety płuczemy, osuszamy i układamy w żaroodpornym naczyniu. Polewamy olejem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180° przez 15-20 minut. W tym czasie pieczarki czyścimy, płuczemy, osączamy i kroimy. Cebule obieramy i szatkujemy. Smażymy wraz z pieczarkami na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy razem około 10 minut. Pieczarki nakładamy na rybę, całość polewamy śmietaną i posypujemy tartym serem. Zapiekamy jeszcze 15-20 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję