menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rzepę obieramy, płuczemy i wkładamy do garnka z zimną i osoloną wodą. Gotujemy 10 minut, a następnie wydrążamy. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, przykrywamy pokrywką lub folią i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180ºC. Cebulę obieramy kroimy w drobną kostkę. Pieczarki myjemy i po oczyszczeniu kroimy na kawałki, smażymy na maśle i doprawiamy solą, pieprzem i posiekaną pietruszką. Napełniamy farszem podpieczone rzepki. Kładziemy na każdej kawałeczek masła i zapiekamy jeszcze 5 minut. 

ocena:

Rzepa faszerowana

składniki

  • 1 kg rzepy
  • 100 g masła
  • 1 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rzepę obieramy, płuczemy i wkładamy do garnka z zimną i osoloną wodą. Gotujemy 10 minut, a następnie wydrążamy. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, przykrywamy pokrywką lub folią i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180ºC. Cebulę obieramy kroimy w drobną kostkę. Pieczarki myjemy i po oczyszczeniu kroimy na kawałki, smażymy na maśle i doprawiamy solą, pieprzem i posiekaną pietruszką. Napełniamy farszem podpieczone rzepki. Kładziemy na każdej kawałeczek masła i zapiekamy jeszcze 5 minut. 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję