menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondelku zagotuj osoloną wodę z liśćmi, zielem oraz pieprzem ziarnistym. Ośmiornice wrzuć do wrzątku i gotuj 2-3 minuty. W tym czasie w misce wymieszaj warzywa: sałatę, pomidorki i cykorię. Przygotuj sos zmieszaj posiekaną cebulę, czosnek, natkę z oliwą i dopraw solą i pieprzem. Ugotowane ośmiorniczki wymieszaj z sosem i polej nimi warzywa. Całość lekko wymieszaj. Do tak przygotowanej sałatki można ugotować ziemniaki w mundurkach.

ocena:

Salata od hobotnice

składniki

  • 600 g mrożonych małych ośmiorniczek
  • 1 czerwona cebula posiekana w drobną kostkę
  • 3 ząbki czosnku utarte
  • 1 pęczek pietruszki drobno posiekany
  • 1 sałata masłowa umyta i porwana
  • 2 cykorie radicchio podzielone na liście
  • 150 g pomidorków cherry
  • 2 łyżki octu białego winnego
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 10 ziaren pieprzu czarnego
  • 80-90 ml oliwy
  • ew. łyżeczka cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondelku zagotuj osoloną wodę z liśćmi, zielem oraz pieprzem ziarnistym. Ośmiornice wrzuć do wrzątku i gotuj 2-3 minuty. W tym czasie w misce wymieszaj warzywa: sałatę, pomidorki i cykorię. Przygotuj sos zmieszaj posiekaną cebulę, czosnek, natkę z oliwą i dopraw solą i pieprzem. Ugotowane ośmiorniczki wymieszaj z sosem i polej nimi warzywa. Całość lekko wymieszaj. Do tak przygotowanej sałatki można ugotować ziemniaki w mundurkach.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję