menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Warzywa szatkujemy, dodajemy groszek konserwowy lub kukurydzę, posiekane grzybki, korniszony i szczypiorek. Całość mieszamy z ugotowanym ryżem. Majonez, musztardę, jogurt, sok z cytryny i posiekany czosnek dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Zalewamy sałatkę i całość delikatnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki. Przed podaniem jeszcze raz bardzo delikatnie mieszamy.  

ocena:

Sałatka bankietowa

składniki

  • 500 g ugotowanego na sypko ryżu
  • 2 ugotowane marchewki
  • 100 g selera naciowego, 2 białe części z dużych porów
  • 150 g groszku konserwowego lub kukurydzy konserwowej
  • pęczek szczypiorku
  • 150 g korniszonów lub ogórków konserwowych
  • 100 g grzybków marynowanych (mogą być pieczarki)
  • 2 łyżki majonezu, 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy z pełnym ziarnem gorczycy
  • sok z połowy cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Warzywa szatkujemy, dodajemy groszek konserwowy lub kukurydzę, posiekane grzybki, korniszony i szczypiorek. Całość mieszamy z ugotowanym ryżem. Majonez, musztardę, jogurt, sok z cytryny i posiekany czosnek dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Zalewamy sałatkę i całość delikatnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki. Przed podaniem jeszcze raz bardzo delikatnie mieszamy.  

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję