menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieszamy ze sobą wszystkie składniki sosu: jogurt lub śmietanę, majonez, sól, pieprz, musztardę i miód. Buraki po umyciu gotujemy aż do miękkości, po odcedzeniu i ostudzeniu, obieramy i kroimy w kostkę o boku 5-7 mm. Jabłka obieramy, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Tak samo kroimy ananasa. Zalewamy wszystkie składniki sałatki sosem, mieszamy i odstawiamy do schłodzenia.  Przed podaniem posypujemy posiekanymi orzechami.

ocena:

Sałatka buraczana z ananasem

składniki

  • 500 g buraków ćwikłowych
  • 500 g świeżego ananasa (po obraniu) lub z puszki
  • 150-200 g kwaśnych  jabłek
  • 30 g posiekanych włoskich orzechów
  • 150 ml jogurtu lub śmietany
  • 50 g majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy z ziarnami gorczycy
  • 1 łyżeczka miodu, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieszamy ze sobą wszystkie składniki sosu: jogurt lub śmietanę, majonez, sól, pieprz, musztardę i miód. Buraki po umyciu gotujemy aż do miękkości, po odcedzeniu i ostudzeniu, obieramy i kroimy w kostkę o boku 5-7 mm. Jabłka obieramy, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Tak samo kroimy ananasa. Zalewamy wszystkie składniki sałatki sosem, mieszamy i odstawiamy do schłodzenia.  Przed podaniem posypujemy posiekanymi orzechami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję